Exposem unes quantes raons per a NO consumir soja:
1. La soja és un dels aliments més ruixats en el món
La soja és el cultiu que més es ruixa amb pesticides, rodenticides i fungicides.
Algunes d´aquestes substàncies presents en els aliments fets de soja i s´acumulen en els teixits. Vols una recepta genial per seguir sent gras? Consumeix aliments tòxics, ja que la reacció natural del cos quan no pot desfer-se de totes les toxines amb els òrgans responsables de la desintoxicació, és acumular-la en les cèl.lules lipídiques.
2. Els suposats beneficis de la soja per la salut no són molt clars
Els isoflavonoides de la soja, com a molt tenen un resultat mixte en la ciència en quant a beneficis per a la salut, i hi ha algunes evidències (1,2) que la daidzeina i la genisteina poden causar més mal que benefici, com per exemple promoure esl tipus de cáncers sensibles als estrògens.
També s´ha de considerar que en tots els llocs coneguts per utilitzar la soja com un aliment saludable també tenen dietes tradicionals riques en iode, especialment al Japó. La bojeria al voltant dels beneficis de la soja s´origina a Okinawa, unes de les zones blaves del planeta on hi ha una alta concentració de persones que arriben als cent anys. Casualment, també és una illa coneguda pel consum elevat del menjar marí i del tè verd.
3. La soja pot interferir en el desenvolupament dels nens
La soja pot afectar el desenvolupament del fetus i més endavant incrementar el risc de càncer de pròstata en els homes (3), així com a conseqüències negatives en el sistema reproductor. També retrasa el període de la pubertat en els nois i l´adelanta en les noies (4,5).
I què tal els productes fermentats de soja? Són millors presumptament, ja que la fermentació desactiva alguns dels components méss perjudicials, però tot i així, els estrògens vegetals i goitrògens (que suprimeixen les tiroides) es queden allà. Si t´agrada el miso, el natto, el tempeh o el tamari, pots menjar-ne en ocasions, però té que ser perque t´agradi, no perque vulguis disfrutar dels seus beneficis per la salut utilitzant-ne grans quantitats regularment, ja que això evidentment vol dir patir també els seus efectes secundaris.
Sigues sa,
Coach Charles R. Poliquin.
Referències:
1) Annals of Pharmacotherapy 2001 Sep;35(9):118-21
2) Experimental Biology and Medicine 2010 May;235(5):590-8
3) Prostate 1994;24(2):67-78
4) Reproduction March 1, 2012 143247-26, Reproductive consequences of developmental phytoestrogen exposure
5) Journal of Environmental Science and Health, Part A: Toxic/Hazardous Substances and Environmental Engineering, Volume 48, Issue 8, 2013
Enllaç a l´article original –> http://www.strengthsensei.com/la-soja-sigue-siendo-un-alimento-para-tontos/
Leave A Comment